Aktuellt


Novemberaktiviteter

I november ( mustaschkampenmånaden) har Arosgubben varit på Holmbo Hästgård, Ransta och sett både blå och rosa höbalar skymta mellan träden.Vi har stått med informationsbord både på Ica Maxi Erikslund och Hälla.Vi har ätit ett mycket gott julbord på Falkenbergska kvarnen och dessutom klurat på en del knepiga frågor. Roligt att få träffa så många medlemmar!


Klicka på frågorna för större bild.

Agneta Näsström

[20181128]


Ny länk att kolla upp!

En ny länk har lagts till under länkar: Svensk cancer rehab
Det är kontaktsjuksköterskor som startar rehab för cancerpatienter och de har lagt in länk till oss på sin hemsida.

Agneta Näsström

[20181104]


En härlig brunchkryssning på mälaren

Arosgubbar och gummor gjorde på söndagen den 3 juni en brunchkrysnning i mälararkipelagen. Solen lyste och alla njöt i fulla drag.


Så här såg det ut när vi 43 st Arosgubbar skulle gå ombord på Havsörnen.


Vi blev serverade en fin och god brunch som vi alla blev nöjda med.


Trevlig samvaro med fina Mälarvyer och strålande solsken gjorde resan mycket lyckad.


Maten var god och stämningen hög. I land efter två timmar var alla mycket nöjda med utflykten och såg fram mot nästa evenemang.

Med vänlig hälsning Arosgubbens styrelse
genom Jan Rudberg och Agneta Näsström

[20180603]


Guidning på Hässlö Vattenverk

Besöket startade med information kring Mälarenergis verksamhet. Sedan kom man in på vattenförsörjningen och hur vattnet tas från mälaren och i slutändan hamnar i våra vattenkranar.Vi var 21 st som fick en jättebra och intressant guidning på Hässlö Vattenverk av Kenta Neren. Kenta har tidigare varit med i Arosgubbens styrelse.En intressant detalj är att vi bara använder 0.5% för att dricka. Den störta delen används för bad, tvätt och toalett spolning.Efter rundvandringen fikade vi i fint väder och trevlig miljö utomhus på Officersmässen.

En lärorik och lyckad utflykt.

Med vänlig hälsning Arosgubbens styrelse genom Jan Rudberg

[20180524]


Informationsbord på Fagersta sjukhus


När vi hade informationsbord på Fagersta sjukhus den 17/5 kom Arne och Marianne från Ramnäs och hjälpte till också. Det tackar vi för!

Med vänlig hälsning Arosgubbens styrelse

[20180517]


Bilens dag i Enköping!

En lyckad dag med fint program och väder.


Den 5/5 medverkade vi ihop med prostatacancerföreningen i Uppsala på Bilens dag i Enköping som Lions Enköping och Enköping Centrumsamverkan bjöd in till. Lions lyckades samla in 90.000 kr som sedan kunde skänkas till Prostatacancerfonden.


Fotograf: Rune Westerlund

Med vänlig hälsning Arosgubbens styrelse

[20180515]


Hej alla medlemmar!

Detta kommer att hända under våren:

Lördagen den 5/5 mellan kl. 10 och 16 anordnas Bilens Dag samt Lions Loppis till förmån för Forskning om Prostatacancer i Enköping. Arosgubben kommer att vara där med informationsbord. Välkomna!

Torsdagen den 19/4 står Arosgubben med informationsbord i Sala på vårdcentralen mellan kl. 10 och 14, och på torsdagen den 17/5 står vi på Fagersta sjukhus. Kom gärna förbi och prata med oss.

På torsdagen den 26/4 kl. 14.30 ordnar vi snack-café på Officersmässen, Hässlö igen. Arosgubben bjuder på fika!

Torsdagen den 24/5 får 28 st en guidad visning på Hässlö Vattenverk, Björnövägen 15 kl. 13-14.30. Bekväma skor rekommenderas. Gå gärna in på www.malarenergi.se, vattensajten i förväg och titta. Fika på Officersmässen, Hässlö efteråt! Anmäl dig till Agneta Näsström tel. 0737055185 eller a.nasstrom.54@gmail.com. Först till kvarn!

Vid Arosgubbens årsmöte fanns inga kandidater till valberedning för 2019. Så nu hoppas vi på dig. Gör en insats och bli med i valberedningen. Hör av dig till Arne Eriksson, tel. 0702997039 eller Jan Rudberg, tel. 0706558599.

Hoppas vi ses i vår!

Med vänlig hälsning Arosgubbens styrelse
Tel.nr 0737055185

[20180413]


Snackcafe 21/2

Den 21/2 hade vi vårt första snackcafé på Officersmässen. Mycket givande! Vi blev 11 st och alla som kom delade med sig av sina erfarenheter och tips. En av våra medlemmar tipsade bl.a. om hemsidan www.carepartner.dk där han hade hittat ett hjälpmedel mot läckage Urox Dag. Gå gärna in och titta där!

Informationsbord 22/2

Den 22/2 stod vi på Västerås sjukhus med informationsbord och pratade med människor, delade ut broschyrer och sålde blå band, mustascher m.m. Vi hade även med 2 av våra medlemmar som inte har stått vid informationsbord förut, och som gjorde ett mycket bra jobb. är det någon mer som är intresserad av att hjälpa till vid informationsbord så hör av er till Agneta Näsström 0737055185.

Med vänlig hälsning Arosgubbens styrelse

[20180226]


Hej alla medlemmar!

Idag har en av våra medlemmar, Roland Löfdahl, varit med i Aftonbladets kampanj för prostatacancer. Se dagens intervju i Aftonbladets morgontv. Gå gärna in på datorn, Aftonbladets morgontv. Skriv in prostata i sökrutan, Jan Friman kommer upp, tryck på den intervjun, då kommer det andra intervjuer fram vid sidan. Där hittar ni Rolands, som hoppas att detta gör något för kampen om allmän screening.

Vi tackar Roland för att han ställde upp för att sprida information om prostatacancer!

Med vänlig hälsning Agneta Näsström, Arosgubben

[20180207]


Vårutflykt - Vikingabyn

Den 23/5 deltog 48 medlemmar från Arosgubben på vårutflykten som i år gick till Frösåker. Vi besökte Vikingabyn där John-Erik Kockum guidade och berättade mycket entusiastiskt och medryckande. Vi blev alla mycket nöjda med upplevelsen och avslutade sedan utflykten med en god och trevlig lunch på Frösåkers golfklubb.


Fotograf: Arne M Gustafsson


Vikingabåt. Fotograf: Arne M Gustafsson


Hänförd publik. Fotograf: Arne M Gustafsson


John-Erik är en entusiastisk berättare.
Fotograf: Arne M Gustafsson

Mvh, Agneta

[20170528]


Informationsbord på sjukhuset i FagerstaDen 17/5 ställde Arosgubben upp ett informationsbord på sjukhuset i Fagersta. Många kom förbi och var intresserade av vår information eller ville berätta om sina upplevelser. En mycket givande dag !

Mvh, Agneta

[20170527]


Arosgubbens besök på
Ösby Naturbruksgymnasium 12/4!

Vi hade en trevlig dag med många djur att beskåda och klappa.
Framför allt uppskattat av en del barnbarn som också var med.
Vi träffade bl.a ormar, sköldpaddor, ödlor, fåglar, grodor, fiskar,
kaniner, chinchillor, möss, hamstrar, minigrisar, åsnor, lamor,
getter och killingar.


Initiativtagaren och guiden. Fotograf: Arne Eriksson, Ramnäs

 
En lama och en killing.

 
Vi hann också med att fika en stund.

Mvh, Agneta

[20170507]


Cafékväll 8/2

Bilder från en jätte trevlig cafékväll med team kost och träning. Agneta Näsström ledde diskussionen och medlemmarna deltog engagerat och aktivt.

Agneta

[20170216]


Information från Radiumhemmets Forskningsfonder

Broschyren Prostatacancer - råd, rön, möjligheter av Sten Nilsson och Lennart Levi är en saklig, aktuell, inkännande och aktiverande skrift.

Broschyren har till syfte att informera alla berörda om prostatacancerns uppkomst, diagnos, förlopp, behandlingsalternativ med för- och nackdelar (såväl ur strikt medicinsk som livskvalitetssynpunkt), och om möjligheter att hantera tillvaron sedan man fått diagnosen, valt terapi och avvaktar eller befinner sig i det fortsatta förloppet.

Broschyren finns att beställa via länken: Rahfo.

Styrelsen

[20120301]


Till våra besökare, e-posta till:info@arosgubben.se